یادداشت | لزوم اطلاعرسانیهای دقیق و مناسب در وبسایت کنفرانس
احسان خسروی فر
متاسفانه همچنان شاهد برگزاری کنفرانسها و کنگرههای علمی معتبری هستیم که شروع به کار وبسایت همایش در یکی دو ماه مانده به برگزاری همایش رقم میخورد، آن هم با انتشار پوستر و فراخوانی که آخرین مهلت ارسال مقالات فقط چند روز!! است. در برخی موارد که حتی برگزار کننده همایش از دانشگاههای سطح اول کشور است، حتی پوستری هم در وبسایت بارگزاری نمیشود و صرفا یک عنوانِ همایش در یک زیردامنه از وبسایتِ دانشگاه میشود فراخوان!
مسلماً بروکراسیهای اداری و بررسیهای معاونتهای پژوهشی دانشگاهها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی در تاخیر و کاهش کیفیت اطلاعرسانی همایش بیتاثیر نیست، ولی ضروری است دبیران اجرایی و علمی همایش فرآیندی اتخاذ نمایند تا مجموعهای از فعالیتهای چندین ماههی بخشهای مختلف در برگزاری یک کنفرانس علمی معتبر به هدر نرود و محققین و دانشجویان بیشتری با آگاهی و برنامهریزی قبلی و دقیق امکان ثبتنام و حضور در چنین همایشهای علمی به منظور دستیابی به آخرین یافتهها و دستاوردهای پژوهشی و تحقیقاتی زمینه تحصیلی خویش را داشته و ارتباط مناسبی با اعضای جامعه علمی کشور داشته باشند.
دبیران اجرایی همایش میبایست نظارتی دقیق بر اطلاعرسانی بی کم و کاستِ همایش در بخشهای مختلف وبسایت همچون تاریخهای مهم، محورهای همایش، راهنمای ارسال مقالات، برنامه زمانبندی و راههای ارتباطی برای جلوگیری از سردرگمی دانشجویان و علاقهمندان به حضور در کنفرانس داشته باشند.
متاسفانه بسیار مشاهده شده است که در قالب یک خبر و یا در بخشی از وبسایت، تاریخهای مهم همچون آخرین مهلت ارسال مقالات تمدید و بروزرسانی گردیده است، در حالی که در صفحات دیگر وبسایت این بروزرسانی نه تنها صورت نگرفته بلکه بر پایان مهلت ارسال مقالات نیز تاکید شده است. ولو در برخی از کنفرانسهای معتبر که سالیانه برگزار میشود، در برخی از صفحات اطلاعات و توضیحات دورههای قبلی در سایت کنفرانس به شکلی باقی مانده است که منجر به سردرگمی محققین میگردد.
عموماً فعالیت وبسایت کنفرانسها تا روز برگزاری کنفرانس با چشمپوشی از مواردی که بیان گردید در حد قابل قبولی میباشد. چالش اصلی پس از برگزاری کنفرانسها است، درست زمانی که بسیاری از شرکتکنندگان نیاز به دسترسی به گواهی حضور و پذیرش مقاله و کتابچه مقالات کنفرانس دارند و فعالیتهای اطلاعرسانی و پاسخگوییِ سایت کنفرانس با افت محسوس و شدیدی مواجه میگردد.
به منظور اطلاع رسانی دقیق و موثر کنفرانسها، پیش و پس از برگزاری، ضروری است دبیرخانه همایش فرآیندی منظم و یکپارچه برای انتشار اطلاعات تدوین و اجرا نمایند تا کیفیت، اعتبار و نتایج همایش دوچندان گردد.
انتهای پیام/
* مدیرمسئول